27. září 2019

Sportovní pistole České zbrojovky a.s. dominovaly ME IPSC v srbském Bělehradě

Mimořádně úspěšné Mistrovství Evropy v disciplíně IPSC zaznamenal střelecký tým České zbrojovky a.s. V obrovské konkurenci několika stovek střelců celého světa se mu podařilo vybojovat čtyři tituly mistra Evropy.

Divizi Production jednoznačně dominovala pistole CZ Shadow 2, která obsadila všechna tři místa na stupních vítězů. Mistra Evropy vybojoval Eric Grauffel, stříbrnou příčku obsadil Ljubiša Momčilovič a bronzovou medaili s naprosto minimální ztrátou na druhého získala Maria Gushchina, která porazila 316 mužských soutěžících. Maria se s obrovským náskokem současně stala mistryní Evropy divize Production v kategorii Lady. Sedm střelců z první desítky střílelo pistolí CZ Shadow 2, což potvrzuje naprostou nadvládu této zbraně v kategorii Production.

V nastupující divizi Production Optics obsadil s pistolí CZ Shadow 2 OR třetí místo Andrej Hrnčiarik. I zde byla pistole CZ Shadow 2 OR mimořádně úspěšná a v rukou netovárního střelce Martina Kameníčka vybojovala titul mistra Evropy.

V divizi Standard zazářila pistole CZ 75 TS ORANGE. Mistrovský titul zde vybojoval Josef Rakušan a třetí místo obsadil Zdeněk Leihne.

V divizi OPEN kategorie Lady se s pistolí CZ 75 TS CZECHMATE mistryní Evropy stala Martina Šerá. Celkově druhé místo divize OPEN obsadil s naprosto minimální ztrátou na vítěze Robin Šebo.