23. prosince 2019

Holding CZG - Česká zbrojovka Group SE zaznamenal za první tři čtvrtletí roku 2019 čistý zisk 575,5 milionu korun

Praha, 23. prosince 2019 – CZG – Česká zbrojovka GroupSE (CZG), jeden z nejvýznamnějších evropských výrobců ručních palných zbraní a taktického vybavení, dnes vydala své neauditované konsolidované finanční výsledky za první tři čtvrtletí roku 2019.

Společnost CZG vykázala za první tři kvartály roku 2019 tržby ve výši 4,9 miliardy korun a v porovnání s výsledky za první tři kvartály roku 2018, kdy její tržby tvořily 4,4 miliardy korun, tak CZG zaznamenala nárůst o 11,7 procenta. Ukazatel EBITDA vzrostl v porovnání s prvními třemi kvartály loňského roku o 12 procent na 1,1 miliardy korun. Provozní zisk společnosti vzrostl meziročně o 29,9 procenta na 766,7 milionu korun a čistý zisk se meziročně zvýšil o 7,5 procenta, čímž dosáhl 575,5 milionu korun.

„Výsledky za prvních devět měsíců letošního roku jsou velmi pozitivní. Zejména nárůst provozního zisku o téměř třicet procent nás velmi těší,” uvedl prezident CZG Lubomír Kovařík.

CZG prodává své produkty především pod značkami CZ (Česká zbrojovka), CZ-USA, Dan Wesson, Zbrojovka Brno a 4M Systems. V roce 2018 holding CZG vykázal celkové tržby v hodnotě 5,8 miliardy korun, přičemž EBITDA dosáhla 1,2 miliardy korun a čistý zisk pak 600,9 milionu korun. Na americkém trhu bylo v loňském roce vytvořeno 48,7 procenta tržeb společnosti CZG, 23,5 procenta pak na trhu českém a 15,8 procenta v rámci Evropské unie (mimo ČR).

Česká zbrojovka Group

Česká zbrojovka Group (CZG) je jedním z nejvýznamnějších evropských výrobců ručních palných zbraní a taktického vybavení pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další civilní využití. Součástí skupiny jsou společnosti Česká zbrojovka, CZ-USA, Zbrojovka Brno, 4M Systems či CZ Export. Samotná značka CZ (Česká zbrojovka) má více než osmdesátiletou historii. CZG sídlí v České republice a vlastní výrobní závody v ČR i v USA.