4. dubna 2022

CZG – Česká zbrojovka Group SE podpořila Ukrajinu, darovaná pistole CZ 75 TOBRUK se v aukci vydražila za 5 milionů korun

Praha, 4. dubna 2022 ― Společnost CZG – Česká zbrojovka Group SE (dále CZG, Skupina, či Společnost) darovala do charitativní aukce na pomoc Ukrajině limitovanou edici pistole CZ 75 TOBRUK. Aukci uspořádala iniciativa Svobodu Ukrajině ve spolupráci s magazínem Forbes. Pistoli se podařilo vydražit za 5 milionů korun.

Aukce se uskutečnila 30. března 2022 a její celkový výtěžek šel na sbírkový účet Velvyslanectví Ukrajiny v ČR. Ten dosáhl na celkovou částku 27,8 milionu korun.

Limitovanou edici pistole CZ 75 TOBRUK připravila k 80. výročí bojů československých vojáků v Tobruku (21. 10. 1941 – 10. 12. 1941) Česká zbrojovka, a. s., dceřiná společnost Skupiny CZG. Tato jedinečná edice připomíná 739 příslušníků Československého pěšího praporu 11 – Východního, kteří se na podzim 1941 pod velením podplukovníka Karla Klapálka po boku dalších spojeneckých jednotek zapojili do obrany libyjského přístavního města Tobruk obleženého silnými německo-italskými vojsky.

CZG se mimo jiné také zapojila do materiální pomoci Ukrajině, kterou koordinuje se zástupci české vlády a poskytuje jí veškerou součinnost při zajišťování pomoci České republiky Ukrajině.

O společnosti CZG – Česká zbrojovka Group SE

CZG – Česká zbrojovka Group je společně se svými dceřinými společnostmi jedním z předních výrobců ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další civilní využití. Součástí skupiny CZG jsou společnosti Colt’s Manufacturing Company, Česká zbrojovka, Colt Canada Corporation, CZ-USA, 4M Systems a CZ Export Praha. CZG rovněž drží menšinový podíl ve švédském výrobci optických montážních řešení pro zbraně, společnosti Spuhr i Dalby. Své produkty prodává CZG především pod značkami Colt, CZ (Česká zbrojovka), Colt Canada, CZ-USA, Dan Wesson, Brno Rifles a 4M Systems.

CZG má své sídlo v České republice a výrobní kapacity v České republice, ve Spojených státech a v Kanadě. Ve svých provozech v České republice, USA, Kanadě, Německu a Švédsku zaměstnává CZG více než 2000 lidí.

Kontakt pro média

Eva Svobodová